Laatste weekend tentoonstelling 'Verbintenissen'

Redactie 10-01-2019
Foto: PR

Deze week is de laatste week van de bijzondere tentoonstelling 'Verbintenissen' in Museum Maassluis van de Maassluise kunstenaar Geertrui van de Craats.

In de expositie zijn historische projecten over het maritieme verleden van Maassluis te zien, o.a. 'Als Oorijzers vertellen' en 'Mensen van het Douanehuisje'. Deze projecten tonen de verbondenheid met het water van de Maassluizers in het verleden. Daarnaast toont Geertrui tekeningen die zij vanaf 2016 maakte. Zij laten haar fascinatie zien voor de soms schurende relatie tussen mens en dier, in dit geval 'Het paard'. Het zijn grote, realistische en gedetailleerde tekeningen, waarbij het materiaalgebruik vrij sober is. Zij gebruikt in de tekeningen diverse materialen naast elkaar, voornamelijk potlood en zilververf. Tevens is er een doorlopend filmprogramma te zien met zowel documentaires als kunstfilms.

Op zondag 13 januari geeft Geertrui zelf een rondleiding door de tentoonstelling en zal zij toelichting geven over de geƫxposeerde werken. De middag begint om 14.30 uur; er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis, 010-5913813, info@museummaassluis.nl, www.museummaassluis.nl, Museum Maassluis op Facebook

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.


Ander nieuws
Deel dit artikel