'De Waker-burger blijft uiteraard op de kaart staan'

Redactie 05-01-2019
Foto: Roger van der KraanGuus Paalvast (l) en Thijs Boskamp hebben zin in de nieuwe uitdaging.

De Waker is vanaf 2 januari twee tot drie weken gesloten voor een kleine interne verbouwing. Guus Paalvast en Thijs Boskamp, de nieuwe eigenaren van het Grand Café op de Markt, benadrukken dat het geen complete metamorfose wordt.

door Chrit Wilshaus

"Wij geloven in de kracht van De Waker", benadrukt Guus. "Wat we van mensen horen, is dat iedereen zich er thuis voelt", vult Thijs aan. Het publiek dat komt is volgens hem te omschrijven als "uit de luiers tot weer in de luiers." Guus: "Eigenlijk is dit de grootste huiskamer van Maassluis. De ziel die erin zit willen we dan ook heel graag behouden." Toch willen de nieuwe eigenaren wel wat veranderen. Dat blijkt dan te gaan over nieuw bier op de tap en een nieuwe menukaart. Thijs: "Maar de Waker-burger blijft uiteraard op de kaart staan; zie het als een harde reset, een kwaliteitsimpuls." "Daarnaast gaan we de toiletten en de bovenzaal opknappen, zodat we daar ook bijvoorbeeld feesten kunnen organiseren", stelt Guus, die De Waker nadrukkelijk ook wil aanbieden in Jopa Events-verband. "We blijven ook op locatie in voornamelijk de regio actief en wat de klant wil zal altijd bindend voor ons zijn, maar we kunnen straks ook de faciliteiten van De Waker aanbieden en dat biedt zeker mogelijkheden."

Blij

Guus en Thijs laten desgevraagd weten er veel zin in te hebben. "Mijn handen jeuken", vertelt Gijs die totnogtoe de nodige horeca-ervaring heeft opgedaan en hiervoor het laatst bij Theater Koningshof actief was. "Ik heb alles gedaan in de horeca wat je maar kunt bedenken. Van wc's schrobben tot afwassen en van achter de bar staan en bedienen tot koken op hoog niveau." Beide nieuwe eigenaren beklemtonen blij te zijn dat de meeste medewerkers van De Waker hebben besloten te blijven. Guus daarover: "Met alle respect voor wat Tobias (Saenen, de vorige eigenaar, red.) heeft gedaan maar ook het personeel heeft een belangrijke rol gehad in het succesvol maken van De Waker. Daarbij komt dat het vertrouwde gezichten zijn voor veel mensen die hier komen, en dat houden we uiteraard graag zo!"

Dreupelkot

Volgens Thijs is het een bewuste keuze geweest om tijdens de interne verbouwing twee weken, met een mogelijke uitloop van een week, dicht te gaan. "Het Dreupelkot is trouwens nog tot 6 januari geopend. Dat we even dicht gaan, heeft er uiteraard mee te maken dat we niet kunnen schilderen als iemand zit te eten. Los nog van zaagsel en stof dat de verbouwing met zich meebrengt."

De feestelijke heropening van De Waker staat gepland in het weekend van 25 tot en met 27 januari 2019.


Ander nieuws
Deel dit artikel