Excelsior Maassluis neemt drie punten mee uit Scheveningen

Redactie 05-12-2018
Foto: Harry NoordhofVerdediger Sefa Kurt sticht gevaar in het Scheveningse strafschopgebied.

Het is Excelsior Maassluis gelukt om de uitwedstrijd tegen Scheveningen winnend af te sluiten. Op een regenachtig Sportpark Houtrust was een doelpunt van Kevin Dercks in de blessuretijd van de eerste helft voldoende om de drie punten mee naar Maassluis te nemen.

De eerste helft had Excelsior Maassluis het betere van het spel, kwam het enkele malen gevaarlijk voor het Scheveningse doel, maar ontbrak het steeds aan de laatste pass of was er niemand voor het doel aanwezig. De grootste kans van de eerste 45 minuten was daarentegen voor de thuisploeg.

Een corner, tien minuten voor rust, werd maar ternauwernood van de doellijn af gekopt door Sekou Sylla. Waar diverse spelers van Scheveningen appelleerde voor een treffer wuifde scheidsrechter Eric Thijs dit weg.

Juist toen iedereen dacht dat er met een brilstand de kleedkamers zou worden opgezocht, sloeg Excelsior Maassluis nog genadeloos toe. Een corner van Stephan Kruithof, in de inmiddels vijfde minuut van de blessuretijd, werd ingekopt door Redouan Omar Ouali en via het hoofd van Kevin Dercks gepromoveerd tot doelpunt.

In de tweede helft bleef Kevin Dercks met een blessure achter in de kleedkamer en werd de doelpuntenmaker vervangen door Niels Redert. De 33-jarige routinier kon zodoende na enkele weken blessureleed weer zijn rentree maken en deed dit met verve.

Dit kon ook gezegd worden van de andere invaller. Na 60 minuten bracht trainer Dogan Corneille namelijk aanvaller Assad el Harti in de ploeg voor Redouan Omar Ouali. De spits was meteen belangrijk toen hij een bal wist door te koppen op de diepgaande Vincent van den Berg. Oog-in-oog met Scheveningen-doelman Björn Bérnard had de gelegenheidsaanvoerder net iets te veel tijd nodig om te scoren.

De beslissing leek tien minuten voor tijd dan toch bewerkstelligt te gaan worden toen Excelsior Maassluis een strafschop kreeg van scheidsrechter Thijs. De anders zo trefzekere topscorer Daan Blij zag zijn elfmetertrap echter gestopt worden door doelman Bérnard.

Zo was het onnodig nog even billen knijpen in de slotfase van het duel. Toen de prima fluitende scheidsrechter Thijs na 95 minuten voor het eindsignaal floot was de blijdschap en opluchting groot. Eindelijk werden er weer eens drie punten meegenomen naar Maassluis.

Komende zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan reizen de Tricolores af naar Het Kasteel voor de ontmoeting met Jong Sparta Rotterdam. Een weerzien met succestrainer Dogan Corneille en Kevin Ringeling. De wedstrijd begint om 15.30 uur.