Midwinterwandeling in het Staelduinse Bos met Midwinterhoornblazers

Redactie 04-12-2018
Foto: PRDe midwinterhoornblazers laten dit jaar voor de 24e keer hun bijzondere klanken horen in het Staelduinse Bos.

Op zondag 16 december is er een "Midwinterwandeling" in het Staelduinse Bos. De wandeling onder leiding van natuurgidsen vertrekt om 13.30 u vanaf bezoekerscentrum d' Oude Koestal. U bent ca. 1½ uur onderweg en de wandeling eindigt tussen het Midwinterhoornblazen. Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie, maar een gift na afloop is altijd zeer welkom. Voor en na de excursie is er gelegenheid het bezoekerscentrum te bezoeken. Er is glühwein en chocolademelk te koop

Deze dag komen de Westlandse Midwinterhoornblazers weer naar het Staelduinse Bos. Deze veel gevraagde musici blazen tussen 14.00 en ca. 15.30 uur op hun handgemaakte hoorns. De diverse blazers staan verdeeld door het bos achter de Koestal en wisselen elkaar af.

In 1993 lieten de Westlandse Midwinterhoornblazers voor het eerst hun bijzondere klanken horen. Slechts één keer in alle jaren werd het blazen afgelast wegens sneeuwval, dus dit jaar is alweer de 24e uitvoering van deze groep. Deze traditie uit Twente heeft een vast plekje gekregen in de Westlandse adventstijd. De Westlandse Midwinterhoorngroep repeteert vanaf begin november, iedere dinsdagavond rond de klok van 19.30 uur vlakbij de tunnel onder de A20 bij Maasland. Informatie over deze groep is te krijgen bij: dhr. H. Zegwaard, tel 010-5918521.