Excelsior Maassluis boekt belangrijke overwinning op Jong Almere City

Redactie 29-11-2018
Foto: Harry NoordhofDaan Blij ingeklemd tussen twee Almere spelers.

Excelsior Maassluis heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de wedstrijd tegen Jong Almere City om te zetten in een overwinning. In een wedstrijd die weinig mensen zullen onthouden vielen alle doelpunten in de slotfase. Door de overwinning houdt Excelsior Maassluis de aansluiting bij de middenmoot.

Onder winterse omstandigheden startte Excelsior Maassluis met dezelfde basiself als vorige week in de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC en kon Niels Redert na enkele weken blessureleed weer plaatsnemen op de reservebank.

De eerste helft was er een in de categorie ''snel vergeten''. De aanwezige toeschouwers konden niet bepaald warm worden van het spel dat beide teams op de mat legde. Zonder echte grote hoogtepunten werd dan ook de warme kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft was er meer te beleven, al moest daar wel tot de laatste twintig minuten op worden gewacht. De eerste kans was voor de bezoekers uit Almere. Een afstandsschot werd los gelaten door keeper Jean-Paul van Leeuwen waarna de doelman zich nog net op tijd kon revancheren en een doelpunt voorkwam.

Vervolgens was het de beurt aan de thuisploeg. Nadat Sekou Sylla een goede aanval opzette met Vincent van den Berg miste Sylla oog in oog met doelman Mike Grim. Enkele minuten later was het wel raak voor de Tricolores. Milan van Ewijk zette goed door en veroverde de bal waarna de verdediger oog had voor de inlopende Marouane Afaker, die van dichtbij raak wist te schieten.

Lang kon Excelsior Maassluis vervolgens niet genieten van de voorsprong. Een voorzet richting de tweede paal werd schitterend binnen geschoten door Jelle Goselink. Zodoende kon Excelsior M met nog een kwartier te spelen weer opnieuw beginnen.

Gelukkig kwam het uiteindelijk allemaal nog goed voor Excelsior M. Eerst was het vanuit een corner Daan Smith die de bal precies voor de voeten van Sefa Kurt kopte (2-1). Het slotakkoord kwam wederom vanuit een dood spelmoment. Een voorzet van Daan Blij werd ongelukkig door een Almerenaar in het eigen doel gekopt.

Zo won Excelsior Maassluis uiteindelijk, na een matige eerste helft, verdiend van Jong Almere City. Komende zaterdag reist de ploeg van trainer Dogan Corneille af naar Scheveningen. De wedstrijd op Sportpark Houtrust begint om 14.30 uur.