Sinterklaashuis geopend

Redactie 23-11-2018
Foto: Peter FarlaSamen met de burgemeester hebben Sinterklaas en zijn Pieten het Pietenhuis geopend.

Het was een korte nacht voor Sinterklaas want zondag om 13.00 uur moest hij alweer bij de opening van het naar hem genoemde huis aan het begin van de Nieuwstraat zijn.

Of hij veel schone schoenen had gezien, wilde burgemeester Edo Haan weten. Sint had namelijk gezegd dat kinderen hun schoen mochten zetten zaterdagavond, mits ze schoon waren. "U vraagt dat aan de verkeerde, burgemeester, u moet dat aan de Hoofdpiet vragen." En die reageerde: "Ja, ik heb een heleboel schone schoenen gezien, burgemeester."

"Maar ik ook wel enkele met poep hoor", merkte een andere Piet op, die door de eerste burger werd omschreven als Malle Pietje. Haan: "Ik heb begrepen dat u de komende dagen regelmatig in het Sinterklaashuis bent." Sint bevestigde dat. Burgemeester Haan was verder benieuwd wie naar het Sinterklaasjournaal op de verrekijk hadden gekeken. Vol trots refereerde hij aan Hendrik Haan in dat veelbekeken programma: "Dat is een neef van mij." Even later overhandigde een andere altijd bezig Piet de sleutel van de voordeur van het huis van Sinterklaas aan de eerste burger, die overigens speciaal voor deze gelegenheid een bijzondere ambtsketen droeg. "Een echte Sinterklaasketting", aldus de burgemeester. Vervolgens hielpen kinderen hem met het openen van de deur. "Denkt u om het afstapje?"

Het Sinterklaashuis is nog geopend op woensdag 21, zaterdag 24 en woensdag 28 november, telkens van 13:00 tot 16:00 uur en op zaterdag 1 december van 12:00 tot 16:00 uur.

Meer info is ook te krijgen door te mailen naar: sinterklaashuis@stadshartmaassluis.nl.