Burgemeester vol lof over nieuwe kleedkamers MSV'71

Redactie 07-11-2018
Foto: MSV'71Door de strik door te knippen, werden de kleedkamers door de burgemeester officieel geopend.

"Het is fantastisch hoe het er nu uitziet." Burgemeester Edo Haan, die vorige week zaterdagmiddag de nieuwe kleedkamers bij MSV71 opende was er vol lof over.

door Chrit Wilshaus

"Ook hebben ze een buitengewoon goed sponsorbeleid. Zo heeft MSV bijvoorbeeld ook de deuren van de kleedkamers verkocht aan sponsors. Dat doen ze buitengewoon goed. Daarnaast bevatten de kleedkamers een systeem tegen salmonella: worden douches enige tijd niet gebruikt, dan spoelen ze automatisch toch door. Het verwarmen van de kleedkamers gebeurt met warmtepompen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste technieken. Ik vind dit een goed voorbeeld van een mooie samenwerking tussen de gemeente en de vereniging."

Vrijwilligerskracht

Sportwethouder Gerard van der Wees prees MSV'71 als een vereniging met veel vrijwilligerskracht. "Samendoen en sportiviteit staan centraal in de vereniging; er is veel aandacht voor het eerste elftal, maar ook voor alle andere elftallen. Ook in de stad weten ze hun rol sociaal op te pakken; denk aan het organiseren van de Mega Muziekweek. De afspraak die bij de subsidieverlening is gemaakt, 25 procent heeft de club zelf moeten bekostigen, is dat ze ook de kantine verder moeten opknappen." Volgens Van der Wees denken meer sportclubs na om van de subsidieregeling gebruik te maken of zijn plannen al in een vergevorderd stadium. "Die regeling is overigens niet begrensd in tijd."

Verschrikkelijk trots

"Wij zijn natuurlijk verschrikkelijk trots dat we dit hebben kunnen realiseren", benadrukte MSV'71-voorzitter Pieter Hoogenraad. "Hier kunnen we weer jaren mee vooruit. En naast dat MSV een hele gezellige vereniging is, vind ik dat hier zoveel enthousiaste mensen rondlopen die de vereniging echt dragen. Ook jongeren, dat vind ik heel bijzonder. Zelf voetbal ik niet", lacht Hoogenraad, "maar ik ben uiteraard wel een voetballiefhebber en mag het graag zien."