Excelsior M boekt grote overwinning op rode lantaarndrager VVSB

Redactie 08-11-2018
Foto: Harry Noordhof)Daan Blij op weg naar de eerste van zijn drie treffers.

Excelsior M heeft een grote overwinning geboekt op rode lantaarndrager VVSB. Binnen een half uur was de wedstrijd al beslist en stond er een 4-0 op het scorebord. Vlak voor rust werd het nog wel 4-1 waarna Daan Blij na een uur spelen de eindstand op 5-1 bepaalde en zijn derde treffer van de wedstrijd maakte.

Waar Excelsior Maassluis het normaal gesproken altijd lastig heeft met ploegen die in de onderste regionen verkeren was dit afgelopen zaterdag allerminst het geval. Net als vorige week tegen De Treffers werd al vroeg de openingstreffer gescoord via een geplaatst schot in de lange hoek door Daan Blij.

Gesteund door de vroege voorsprong liet Excelsior M vervolgens weinig heel van de bezoekers uit Noordwijkerhout. Na 21 minuten kopte aanvoerder Daan Smith via een corner van Stephan Kruithof de 2-0 binnen. Toen Marouane Afaker na een half uur de 3-0 maakte en Daan Blij één minuut later de 4-0 op het scorebord bracht leek een monsterscore in de lucht te hangen.

Zover kwam het echter niet, al had dit wel tot de mogelijkheden behoord. Sterker nog uit het niets wist VVSB vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken via Arno Dijkstra. Het bleek achteraf het enige echte wapenfeit van de bezoekers te zijn.

De tweede helft had niet dezelfde amusementswaarde als de eerste helft maar dat was ook bijna onmogelijk. De toeschouwers mochten nog één keer juichen voor Excelsior Maassluis toen Redouan Omar Ouali in het strafschopgebied werd gevloerd en Daan Blij vanaf elf meter zijn derde en Excelsior M's vijfde van de middag mocht maken. De topscorer van Excelsior Maassluis staat nu op 8 doelpunten.

Komende zaterdag heeft de hoofdmacht geen competitieverplichtingen en gaan de Tricolores genieten van een vrij weekend. Over twee weken reist Excelsior M af naar Haarlem voor de confrontatie met het zo goed presterende Koninklijke HFC. De wedstrijd begint aan de Spanjaardslaan om 14.30 uur.