Bijzonder dubbelconcert muziekverenigingen De Maassluise Harmonie & Excelsior de Lier

Redactie 08-11-2018
Foto: Maassluise HarmonieIn 't Centrum in De Lier, repetitieruimte van Excelsior, werd gezamenlijk gerepeteerd onder leiding van Sebastiaan Hettema, dirigent van de Maassluise Harmonie.

Zaterdagavond 10 november zal het podium in zaal de Uiver in Theater Koningshof ruim gevuld zijn met muzikanten: zowel de Maassluise Harmonie als collega vereniging Chr. muziekvereniging Excelsior de Lier zullen een aantal stukken ten gehore brengen tijdens dit bijzondere dubbelconcert.

Al een aantal jaren ondersteunen beide verenigingen elkaar om de bezetting voor elk concert compleet te krijgen. Zo zijn er in de Lier altijd wel een paar Maassluise gezichten te zien, en ook tijdens de concerten in Maassluis vindt u meestal wel een aantal Lierse muzikanten in het orkest.

De presentatie van het concert is tijdens het optreden van de Maassluise Harmonie in handen van de Lierse hoboiste Lisa de Rijcke, en de stukken van Excelsior zullen door de Maassluise saxofonist Wouter van Dalen aangekondigd worden.

Onder leiding van 'Maassluis' zal het dubbele orkest het Mexicaanse Danzon nr. 2 van Arturo Márquez met dirigent Sebastiaan Hettema uitvoeren. Een opzwepend werk gebaseerd op een Mexicaanse dansstijl die zijn oorsprong in Cuba heeft.

Ook een hoogtepunt van de avond zal het beroemde stuk van Alfred Reed, de 'Russian Christmas Music' zijn. Dit vraagt een grote bezetting, met onder andere een mooie solo voor althobo. Onder leiding van de 'Lierse' dirigent Dominique Sierat zal dit stuk na jaren weer klinken in Theater Koningshof.

Natuurlijk zal het B-orkest niet ontbreken op deze avond, en zullen onder leiding van hun dirigent Sybren Bijleveld het publiek van te voren alvast opwarmen in het Atrium van Theater Koningshof vanaf 19.35. Goede reden om op tijd te zijn!

Kaarten zijn aan de zaal op zaterdagavond 10 november verkrijgbaar voor € 10,-.

In de voorverkoop slechts € 8,- via www.maassluiseharmonie.nl/kaartverkoop, infopunt Ervaar Maassluis in de nieuwstraat en natuurlijk via alle leden zelf.