Classical Night Concert zeer geslaagd

Redactie 10-11-2018
Foto: Lionsclub Maassluis.Solisten Sasha Mashina (viool) en Maria Pedano (hobo) in actie.

Afgelopen zaterdag vond alweer het derde Lions Classical Night Concert plaats in de Groote Kerk. Net als vorig jaar bracht het muziekgezelschap Camerata Terra Reno onder leiding van de Maassluizer Marco Bons een prachtig programma met voor elk wat wils. Steeds meer mensen weten de gang naar dit concert te vinden en dit jaar waren ruim 250 muziekliefhebbers op het concert afgekomen. Ook uit Maasland kwam een deel van de bezoekers, daartoe aangespoord door de Lions Club Maasland, die het initiatief van de Maassluise Lions ondersteunde.

Bij aanvang stond het gezelschap "In Harmonie" klaar om allen te laten horen hoe goed zij al hebben geleerd te spelen in de afgelopen twee jaar. Het klonk erg goed! De opbrengst van de avond is bedoeld voor ondersteuning van dit muziekgezelschap dat deels bestaat uit vluchtelingen die van verre naar Maassluis zijn gekomen en hier hun leven proberen op te pakken.

Na "In Harmonie" was het de tijd aan Camerata Terra Reno. Met de solisten Maria Pedano en Sacha Mashina werd onder de bezielende leiding van Marco Bons een boeiend programma op hoog niveau gespeeld met werken van Mozart, Schubert, Piazzolla, Dvorák, Bach en Caccini/Vavilov. Het was een groot muziekfestijn en aanwezigen waren enthousiast over de musici en de muziek. Marco gaf tussen de stukken ook steeds toelichting op het volgende en dat maakte de avond nog boeiender.

Zoals gezegd gaat de netto opbrengst van de avond naar het goede doel "In Harmonie". Wij danken allen die dit doel gesteund hebben met hun aanwezigheid, de sponsors en de Govert van Wijnstichting en nodigen u graag uit volgend jaar weer te komen als het 4e Lions Classical Night Concert op het programma staat. De exacte datum zullen we u tijdig laten weten.