Oratorium Paulus in de Nieuwe Kerk van Maasland

Redactie 03-11-2018
Foto: J.v.d.HeuvelConcertopstelling in de Nieuwe Kerk.

Op vrijdag 9 november 2018 gaan de deuren van de Nieuwe Kerk van Maasland nog één keer open. Niet voor een kerkdienst, maar voor een stukje evangelieverkondiging in muziekvorm. Voor de laatste keer genieten van die fijne akoestiek, waarin koor, solisten, orkest en orgel altijd uitstekend tot hun recht kwamen.

In het oratorium Paulus heeft Felix Mendelssohn de geschiedenis van de apostel Paulus, zoals beschreven in bijbelboek Handelingen 7, met vele aanhalingen uit het Oude en Nieuwe Testament, op muziek gezet. Dramatische gebeurtenissen volgen elkaar op, afgewisseld met momenten van stille berusting en devotie.

Het wordt een waardig afscheid van een, zeker ook voor concerten, geliefde kerk die per 1 januari 2019 definitief gesloten wordt.

Er komen uitstekende solisten, zoals de sopraan Kaiyi Min, alt Klarijn Verkaart, tenor Arco Mandemaker en bas Sinan Vural. Het Dordrechts Kamerorkest verzorgt de begeleiding, met organist Leo Hans Koornneef aan zijn 'eigen' orgel. Dirigent is Hans Cok.

De voorverkoop is al begonnen: bij Bloemsierkunst Bloei, Huis te Veldelaan 2 en Sigarenmagazijn Hartelust, Rembrandtlaan 1, Maassluis (Palet). In de voorverkoop slechts € 20,-, kinderen onder begeleiding gratis.

Meer informatie: www.covhosanna.nl