Hotel Maassluis al voor opening succes

Redactie 12-10-2018
Foto: Roger van der KraanDe 22-jarige Floris van Vliet is algemeen directeur van het gloednieuwe Hotel Maassluis.

Het hotelwezen is de 22-jarige Floris van Vliet, algemeen directeur Hotel Maassluis, eigenlijk met de paplepel ingegoten. "Ik ben in Goes geboren naast een Van der Valk Hotel. Dat hotel werd gerund door mijn ouders. Vanaf mijn zesde ging ik daar voor schooltijd in de keuken een beetje helpen. Op die manier is eigenlijk mijn passie voor de horeca ontstaan."

door Chrit Wilshaus

Voor de goede orde: Hotel Maassluis heeft niets met voornoemde hotelfamilie te maken. "Vorige week maandag hebben we het hotel geopend met een lunch. Een deel van de kamers is al open en een deel nog niet. Toen we nog middenin de verbouwing zaten en dit gebouw eigenlijk nog een betonnen kist was, kregen we al aanvragen voor bruiloften, feesten, partijen en overnachtingen. Voordat mensen dus wisten hoe dit hotel eruit zou komen te zien, wilden ze al naar ons toekomen!"

Geweldige wedstrijd

Op dit moment werken bij Hotel Maassluis 30 tot 40 personeelsleden. De meeste daarvan in vaste dienst, met uitzondering van de housekeeping wat door een extern bedrijf wordt geleverd. Hotel Maassluis wil meer mensen in vaste dienst nemen en dat is, voor wie de hotelwereld in Nederland een beetje kent, opmerkelijk te noemen omdat dit niet usance conform is in hotelland. "Met die mensen kun je een basis neerzetten", weet Van Vliet. "Het is nu nog wel even afwachten wie er goed genoeg is om in de basis plaats te nemen, maar als je de opstelling eenmaal hebt, kun je daar een geweldige wedstrijd mee spelen, om maar even in voetbalterminologie te blijven."

Goed toegankelijk

En dan lopen we, om te beginnen beneden door het restaurant en de serre en vervolgens de trap op naar boven. "Iedereen kan hier trouwens komen eten. We zijn open op basis van beschikbaarheid. Als er niemand is, gaat uiteraard ook de hotelbar niet open." Hoewel het monumentale pand nogal wat op- en afstapjes kent, is het toch ook goed toegankelijk voor mensen met een beperking. "We hebben gelijkvloerse kamers en liften." En dan komen we een kamer binnen. Alles ruikt nog super nieuw. "Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi, airconditioning, smart Tv's, ruime badkamers en koffie- en theefaciliteiten. En ook is er natuurlijk de roomservice, waar mensen gebruik van kunnen maken.

Maritiem verleden

Dat Maassluis een maritiem verleden heeft, is op veel plaatsen in het hotel te zien. Zo hangen er foto's en originele prenten die geschonken zijn door het sleepvaartmuseum en staat er een bank in de vorm van een roeiboot. Je moet er maar opkomen.