Maassluisse broer en zus Nederlands Kampioen Flagfootball

Redactie 12-07-2018
Yannick en Phaedra Kappers, Nederlands kampioen flagfootball.
Foto: J. Kappers

Afgelopen weekend werd de NK-finale flagfootball voor diverse leeftijdscategorieën gespeeld te Utrecht. Op het terrein van de Utrecht dominators mochten Yannick en Phaedra Kappers voor hun team de 010-Trojans na een lang competitie jaar de finale spelen.

De finale van de cubs (14-16 jaar) werd gespeeld na de NK-finale van de peewees (11-13 jaar), die de NK titel helaas aan de Flevo Phantoms moesten laten ondanks twee touchdowns van running back en jongere broertje Dinand Kappers. De 010 Trojans begonnen sterk aan de finale en kwamen door goed aanvallend spel op een ruime voorsprong. Quarterback Yannick Kappers wist zijn medespelers moeiteloos te vinden. De verdediging stond in de eerste helft scherp en gaf de Utrecht Dominators maar weinig gelegenheid voor goed aanvalsspel. In de tweede helft werd dit anders toen de Dominators sterker werden in hun aanvalsspel. Na enige tactische aanpassingen in het Rotterdamse team werd de eindstand op 45-32 voor het Rotterdamse bepaald.

Flagfootball is een relatief nieuwe sport in Nederland. De sport neemt echter sterk toe in populariteit nu het een demonstratie sport is geworden bij de Olympische spelen van 2024.