'Kritiek op Duckrace niet terecht'

Redactie 14-06-2018
Foto: Harry NoordhofGert-Jan Bunt mocht namens Excelsior een cheque van 32.000 euro in ontvangst nemen.

De kritiek die de organisatie van Duckrace Maassluis te horen krijgt is niet terecht, vindt Gert-Jan Bunt, voorzitter van Excelsior Maassluis. De opbrengst van de Duckrace, zo'n 50.000,- euro, is na aftrek van kosten deels bestemd voor het goede doel en deels voor de voetbalvereniging. Maar critici menen dat Excelsior misbruik maakte van een goed doel als trekker voor de Duckrace. In een open brief legt Bunt uit hoe het zit.

Financiële middelen

Bunt schrijft dat het evenement in eerste instantie was bedacht om het 100-jarig jubileum van Excelsior te vieren. "En vooral als instrument voor Excelsior om extra financiële middelen te genereren. Iedereen weet dat de financiële middelen bij onze club beperkt zijn. Daarom hebben wij dergelijke creatieve ideeën nodig." Zo is er geld nodig voor onderhoud aan het complex en de jeugdopleiding. "Later hebben we met Stadshart Maassluis besloten om hier een extra goed doel aan toe te voegen. Dat werd de Daniël den Hoed-kliniek."

Risico

Afgesproken werd om 2.500 euro te schenken, hoewel nog niet duidelijk was hoeveel eendjes verkocht werden. Daarbij kwamen nog de kosten van 15.500 euro voor de organisatie van de Duckrace. "Het risico en al het werk lag dus bij Excelsior en de opbrengst was onzeker", schrijft Bunt. "We moesten dus minimaal 1800 eendjes verkopen om quitte te spelen. Met de hele club hebben we keihard gewerkt om zoveel mogelijk eendjes te verkopen. Ruim 4.500 eendjes zijn via Excelsior Maassluis verkocht aan leden, supporters, sponsoren en sympathisanten. Deze mensen hebben vooral hun eendjes gekocht om Excelsior Maassluis te helpen. De andere eendjes zijn verkocht via diverse verkooppunten in Maassluis."

Win, win, win

Bunt is tevreden: "We weten nu dat dit geweldig heeft uitgepakt en dat de club zo'n 32.000 euro in ontvangst mag nemen. Daarnaast kan ook de Daniel Den Hoed kliniek een mooi bedrag van €2.500 tegemoet zien. Al met al kunnen we dus ontzettend trots zijn op een mooi resultaat. Een geweldig evenement voor Maassluis, extra broodnodige financiële middelen voor Excelsior Maassluis en er gaat een mooi bedrag naar Daniel den Hoed. Een echte win, win, win situatie!"