Bequick Dames 1 verliest in 's Gravenzande

Redactie 11-05-2018
Foto: Monique CreemersLinda Gouka was goed voor twee punten tegen \u2019s Gravenzande.

Op papier lagen er kansen voor Dames 1 tegen hekkensluiter 's Gravenzande. De realiteit bleek anders. Waar gewonnen had moeten worden - en liefst met ruime cijfers - stond aan het eind van een warme dag een 4-2 nederlaag op het wedstrijdformulier. Door dit resultaat kruipt 's Gravenzande naast Bequick met 7 punten. Het Amsterdamse Tiebreakers heeft eveneens 7 punten. Deze drie teams sluiten daarmee de ranglijst af en zullen vanaf afgelopen zondag nog maar één doel hebben: degradatie ontlopen.

De dag begon al met een tegenvaller. Rebecca van Balen kwam niet in haar spel tegen Nienke Strijbis en verloor met 4-6, 2-6. Op de baan ernaast had Kim Everaars een vliegende start tegen Jill van Doorn (6-1), maar kon dit niveau niet vast houden (3-6, 2-6). Het eerste punt werd binnengehaald door Linda Gouka, die Ilse de Ruit geen enkele kans gaf om in de wedstrijd te komen (6-1, 6-0).

De vierde single werd opnieuw ingevuld door Elles Kromme. Zij was tegen Joelle van Doorn dicht bij winst van de eerste set. Bij 5-5 sloeg de spanning echter toe en daar profiteerde van Doorn meteen van (5-7, 2-6).

De twee dubbels bleven nog over. Op twee lieten Gouka en Van Balen zien uitstekend op elkaar ingespeeld te zijn. Zij wonnen in twee sets van De Ruit en Jill van Doorn.

Op één waren het Kromme en Everaars die het Strijbis en Joelle van Doorn erg moeilijk maakten. Na verlies van de eerste set met 4-6, dwong Bequick een wedstrijdtiebreak af door de tiebreak van de tweede set overtuigend te winnen. De wedstrijdtiebreak naar toch naar 's Gravenzande met 10-6.

Zondag speelt dames 1 een thuiswedstrijd tegen Badhoevedorp, dat iets hoger staat op de ranglijst. Met een slimme opstelling moet het mogelijk zijn om minimaal een gelijkspel te halen. De eerste twee singles beginnen om 12.00 uur.