Eerste Honey Highway op industrieterrein

Redactie 14-05-2018
Foto: PRHet is wachten tot de eerste bloemen uitkomen.

Dankzij een crowdfunding-actie vorige zomer is vorige week een perceel in de Harnaschpolder ingezaaid om een Honey Highway aan te leggen. Een ondernemer stelt de grond beschikbaar, pal naast PostNL.

Het is een primeur dat op een industrieterrein door bedrijven een Honey Highway gerealiseerd wordt. Op initiatief van Deborah Post werd vorig jaar zomer een Crowdfunding actie gestart. Voor de voormalige tuinbouwgrond van de Harnaschpolder wordt een specifiek meerjarig streekeigen wilde bloemenmengsel samengesteld.

Grond beschikbaar gesteld

Ondernemer Dirk Post uit Schipluiden stelt het perceel in de Harnasch polder beschikbaar. Ook ondernemer Mart van Buuren uit Maasland zorgt dat de helft van zijn grasland in Maasland in orde gemaakt wordt om in te zaaien. Zij werken graag mee met dit initiatief. Het initiatief van Deborah Post dat voedsel aan bijen over een zo lang mogelijke periode wil bieden. "Een bloemrijk industrieterrein of grasland ziet er fraai uit, maar bovenal leveren de nectar en stuifmeel van deze wilde bloemen over een lange periode voedsel aan de bijen en hommels", zegt Deborah Post.

Bedrijven en kinderen hebben meegeholpen om eerste 600 m2 in te zaaien. Aannemingsbedrijf Berkhout Schipluiden neemt de rest van de 10.000 m2 voor zijn rekening om in te zaaien. En dan is het afwachten totdat de eerste bloemen daar in bloei gaan komen.