Softballsters BA Gophers pakken 4 punten

Redactie 03-05-2018
Foto: PRPitcher Kirsten Fischer (BA Gophers) en slagvrouw Sietske Drijvers (BA Wassenaar)

Op Koningsdag werd de onderlinge wedstrijd in de 1e klasse competitie tussen BA Gophers en BA Wassenaar gespeeld. Beide teams zijn onderdeel van de Blue Angels softbal academy. Zoals verwacht was het meer ervaren Gophers een maatje te sterk voor het nog jonge team van Wassenaar.

De eerste wedstrijd stonden de meiden van Wassenaar niet sterk in het veld. Gophers wist optimaal gebruik te maken, ook door goed slagwerk en scherp honklopen. In de eerste inning werden meteen drie punten gescoord. Aan slag deed Wassenaar nog wel wat terug en wist in de eerste inning de aansluiting te houden met een stand van 3-1, maar wist niet te voorkomen dat het doorstomende Gophers elke inning verder uitliep en de wedstrijd voortijdig beƫindigde met een overduidelijke winst (14-6).

De tweede wedstrijd gaf een ander beeld. BA Wassenaar speelde sterker dan de eerste wedstrijd, maar ook hier had Gophers het betere spel en wist de wedstrijd met 9-2 te winnen.

Door de hosting van het Blue Angels Gophers team is er op de velden van Gophers attractief softbal te zien. De volgende thuiswedstrijden zijn op zondag 27 mei, om 11 uur en rond 13 uur.

Over Blue Angels

Blue Angels is de naam waaronder de Stichting Topsoftball Zuid Holland opereert. Deze stichting heeft het doel om topsoftbal in Zuid Holland op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Blue Angels werkt samen met tal van verenigingen in de regio Den Haag en Rotterdam. BA Euro Stars speelt in de Silver League (Capelle a/d IJssel), Birds speelt in de Silver League in Zoetermeer, BA Gophers en het Talent Team BA Wassenaar spelen in de 1e klasse. Naast deze host verenigingen zijn meerdere clubs uit de regio onderdeel van het samenwerkingsverband.