Lions Club Maasland organiseert Boelhuis

Redactie 30-04-2018
Foto: PREr is altijd grote drukte bij het Boelhuis.

Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei 2018 houdt de Lions Club Maasland voor de 34e keer het Boelhuis. Locatie: Pynasplein. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: zonnepanelen voor de Maaslandse scouting en rolstoelen voor Ethiopië.

Scouting Maasland wil graag zonnepanelen op het dak van het clubhuis leggen om zo duurzame energie op te wekken. De Lions dragen hier graag aan bij en willen die zonnepanelen aanbieden.

De Stichting Cheshire Services in Ethiopië, helpt gehandicapte kinderen. De Lions zijn met deze Stichting in contact gekomen via het Poeldijkse bedrijf Plukkruidje, dat zijn verse thee teelt in Ethiopië. Plukkruidje helpt deze stichting. De Lions willen een bijdrage leveren om een aantal rolstoelen of been protheses te maken. Zie ook http://plukkruidje.nl/plukkruidje-helpt/

Tijdens het Boelhuis worden er allerlei objecten, ook wel kavels genoemd, per opbod verkocht. Een veiling dus. Er is van alles in de aanbieding. Van antiek, leuk oud tuingereedschap, tot schenkingen van de lokale middenstand, zoals mooie boeketten, kisten sinaasappels en ook een diner voor 10 personen, aangeboden door Smaak en Meer in Maassluis. Ook is er een plantenkraam en wie iets koopt voor meer dan 25 euro, krijgt een mooie roos, zolang de voorraad strekt.

's Morgens om 11.00 uur kunnen potentiële kopers alles komen bekijken. Om 12.00 uur start de veiling totdat alle ruim 200 kavels zijn verkocht. Bij Café De Pynas is een hapje en een drankje verkrijgbaar. Al met al een gezellig en sfeervol evenement waar de bezoeker ook nog iets leuks kan kopen.

Speciaal voor het Boelhuis hebben De Lions een website geopend: www.boelhuis.nl. Daarop kunnen geïnteresseerden alvast kijken wat er op het Boelhuis zoal te koop is.

Het Boelhuis komt mede tot stand door steun van vele sponsors. Hoofdsponsor is de Rabobank.