Café-Restaurant 't Oeverbos nog open tot eind juni

Redactie 19-04-2018
Foto: Roger van der KraanRonald Bot, de uitbater van 't Oeverbos wil zijn verhaal graag kwijt.

Over het lot van Café-Restaurant 't Oeverbos door de aanleg van de Blankenburgtunnel doen de laatste jaren allerlei indianenverhalen de ronde. Het enige juiste verhaal is dat deze horecagelegenheid op 29 juni definitief zijn deuren sluit.

door Chrit Wilshaus

Ronald Bot, de 51-jarige uitbater van 't Oeverbos, zit achter een eigen kop koffie en wil zijn verhaal graag nog een keer kwijt. "De een weet het nog beter dan de ander. Zo was er vanmiddag nog iemand die veronderstelde dat ze het restaurant wel even kunnen op pakken en verderop neerzetten. De afgelopen jaren heb ik ook regelmatig te horen gekregen dat we dicht gingen. Zo had ik een keer een omaatje huilend aan de lijn, die haar 80e verjaardag bij ons had willen vieren maar van haar schoonzuster had gehoord dat dat niet meer kon. Ze slaakte een zucht van verlichting toen ik haar vertelde dat we nog steeds open waren. Maar ook waren er allerlei mensen die hier de laatste jaren rondliepen en spullen uitzochten die ze wel wilden hebben omdat ik toch dichtging."

Staatsbedrijf

Medio februari hoorde Bot definitief van Rijkswaterstaat dat zijn horecagelegenheid, die hij in 2000 overnam van zijn werkgever, zal moeten wijken voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. Die zekerheid is na vele jaren van onzekerheid ook een opluchting, benadrukt Bot. Inmiddels heeft zijn oud-werkgever, van wie hij het pand nog steeds huurde, de opstallen aan Rijkswaterstaat verkocht. "Dus dit is nu een staatsbedrijf", lacht Bot. "Het pand wordt voorlopig niet gesloopt want Rijkswaterstaat of de bouwer willen het gaan gebruiken." Bot laat desgevraagd weten te hebben besloten niet elders een horecazaak te gaan beginnen. "Dat heb ik allemaal uitgezocht maar de kosten wegen op mijn leeftijd niet op tegen de baten. Ik had trouwens wel allerlei plannen maar Staatsbosbeheer en de gemeente Vlaardingen zagen allerlei beren op de weg."

Levenswerk

Als Bot op 29 juni voorgoed de deur van 't Oeverbos achter zich dicht trekt, is dat met meer dan alleen weemoed. "Dit was 35 jaar lang mijn levenswerk. Al die tijd, en nu nog steeds, heb ik het met liefde gedaan. Ook het personeel met vele dienstjaren heeft ervoor gezorgd dat de zaak een begrip is in de regio. Ook zij nemen met weemoed afscheid van hun trouwe werkplek. Graag wil ik ook al onze trouwe gasten bedanken voor hun trouw door de jaren heen." Over het vinden van een nieuwe baan is Bot positief. "Ik beschik over een groot netwerk en gooi ook bij mijn leveranciers wel eens een visje uit. Daarnaast zou ik wel willen lesgeven."