Tweemaal goud voor Mahorokan op NK judo in Leek

Redactie 12-04-2018
Jan van Buren (trainer\/coach), Tobias Bosveld (brons), Joshua de Lange (kampioen) en Peter van Marsbergen (coach)
Foto: PR

Afgelopen weekend vond in Leek het NK plaats voor jongens en meisjes onder 15 jaar. Via de districtskampioenschappen hadden 10 judoka's zich hiervoor geplaatst.

In de klasse onder 46 kg wist Joshua de Lange zich na 3 overtuigende overwinningen te plaatsen voor de halve finale tegen Bruinsel uit Schiedam. In deze halve finale kwam Joshua snel op voorsprong en plaatste zich zo voor de finale. In het eerste deel van het gevecht liet Joshua zich bijna verrassen tegen Droop (MN), maar in het daarop volgende gedeelte van de partij was Joshua heer en meester. Hij wist met een heupworp een mooi punt te scoren en de partij daarna probleemloos uit te judo├źn en zo de Nederlandse kampioen te worden.

Tommy van den Hooven (-66 kg) was dit NK torenhoog favoriet. In al zijn partijen had Tommy niet meer dan 1 minuut nodig om zijn tegenstander met vol punt te vloeren. In zowel de halve finale (tegen Raghunath, ZH) als in de finale (tegen de Boer, MN) was de eerste aanval al goed voor de winst. Het kampioenschap van Nederland is een terechte beloning voor hem.

Vorig jaar werd Tobias Bosveld (-50 kg) al kampioen van Nederland in een gewichtsklasse lager, en maakte ook dit jaar weer een goede kans op de titel. Na zich probleemloos te kwalificeren voor de halve finale, liet hij zich in verrassen door Bronsvoord (ON). Gelukkig wist hij de troostfinale met een mooie schouderworp tegen Helder (ZH) een keurige bronzen medaille.

Omdat Phaedra Kappers en Robin Mauritz (-57 kg) hun partij in respectievelijk de halve finale en kwartfinale verloren, en Robin haar partij daarna in de herkansingronde wist te winnen, moesten beide dames het tegen elkaar opnemen in de strijd om het brons. Dit keer was het Phaedra die in de golden score een goede heupworp plaatste en hierdoor het brons voor zich opeiste.

Ook Yannick Bosveld (-42 kg) draaide een ijzersterk toernooi, maar verloor na 3 goede partijen zowel de halve eindstrijd als de strijd om het brons, waardoor hij net buiten het podium viel met een vijfde plaats.

Coaches Peter van Marsbergen en Jan van Buren kunnen terugkijken op een uitstekend verlopen Nederlands kampioenschap.