Sterke seizoenstart voor karter Rocco de Heer

Redactie 12-04-2018
Foto: Coen de HeerRocco de Heer tijdens de race in Mariembourg, Belgie

Op zondag 8 april is de eerste race verreden in het nieuwe seizoen van de GK4 Kart Series, een Belgisch-Nederlands kartkampioenschap bestaande uit 6 races. Na een zeer sterk debuutseizoen in het GK4 kartkampioenschap dat Rocco de Heer, het 13-jarige karttalent uit Maassluis, afsloot als vice-kampioen in de Formula Honda 9pk klasse, maakte hij voor 2018 de overstap naar de snellere IAME X30 Cadet 15pk klasse. Rocco rijdt dit jaar voor PDB racing uit Vlaardingen.

De eerste race van het seizoen werd verreden op de Karting des Fagnes international raceway in Mariembourg. Op vrijdag en zaterdag vrije trainingen in de verschillende klassen georganiseerd. Zaterdag wordt afgesloten met kwalificatieraces. Op zondag worden de races verreden.

Vanaf de eerste rondes op vrijdag kon Rocco al goed meekomen met de snelste rijders. Tijdens de kwalificatie op het einde van de zaterdag zette Rocco uiteindelijk een 7e tijd neer in deze klasse.

De eerste race startte Rocco als zevende. Hij wist zich meteen in het begin van de race al op te werken naar een 4e positie. Uiteindelijk eindigde hij de race weer als 7e. De tweede race van de dag startte Rocco ook als 7e. Samen met teammanager Nick de Bruijn en mechanic Nigel Vuijst wisten ze de set-up van de kart toch nog iets te verbeteren. Een heel spannende race volgde en Rocco wist als 5e te finishen. De derde race startte Rocco als 5e. In deze derde race wist hij verreweg zijn snelste rondetijd te vestigen en had de hele race aansluiting met de top 3. Tot vlak voor het eind van de race lag hij op de 4e plek. Vlak voor de finish werd hij echter nog net ingehaald en eindigde als 5e, op slechts 1/100 seconde afstand van nummer 4.

Deze eerste races wist Rocco dan uiteindelijk ook op een zeer verdienstelijke 5e plek in het overall klassement te eindigen. Bij de volgende race in Emmen op 6 mei is het doel natuurlijk om nog hoger te eindigen. De andere races zijn op 29 juli in Genk (België), op 26 augustus in Assen op de nieuwe kartbaan bij het TT-circuit, op 7 oktober in Spa-Francorchamps (België) en het seizoen 2018 wordt afgesloten op 11 november in Genk (België).

Rocco de Heer is aanstaande zondag 15 april van 16.00 tot 17.00 uur te gast in het radioprogramma van WOS Sport. Verdere informatie over Rocco en het GK4 kartkampioenschap vindt u ook op zijn website: roccodeheer.com.