Mastersound: 15 jaar een vertrouwd adres voor kwaliteit in beeld en geluid

Redactie 07-04-2018
Foto: AvDPeter Speijer zette 15 jaar geleden Mastersound zelfstandig voort aan de Noordvliet.

Mastersound is natuurlijk al veel langer een begrip in Maassluis en omstreken, maar in april is het 15 jaar geleden dat Peter Speijer Mastersound zelfstandig voortzette aan Noordvliet 29.

In de jaren '60 en '70 was zijn vader op diverse locaties in de Nieuwstraat gevestigd onder de naam Radio Speijer en later Speijer Expert. Vanaf begin jaren '80 werkte Peter Speijer parttime in de winkel, die toen al Mastersound heette aan Noordvliet 1, waar hij vanaf 1986 fulltime in dienst trad. De meeste mensen zullen zich Mastersound herinneren aan de Dr. Kuyperkade, waar het zich in de jaren '90 bevond.

Het afgelopen jaar is de winkel opnieuw ingericht en klaar gemaakt voor de toekomst. Ook is de nieuwe website gelanceerd, waarop u veel van de artikelen kunt bekijken die in de winkel worden aangeboden: www.mastersoundonline.nl

In de vernieuwde showroom is nu meer ruimte voor een uitgebreide demonstratie hifi stereo of home cinema in diverse prijsklassen. Ook is de voorraad televisies vergroot. Naast de traditionele geluidsinstallaties vind je netwerkspelers, bluetooth speakers, hoofdtelefoons en platenspelers.

"Mijn uitgangspunt is dat ik weet hoe het kan klinken", vertelt Peter Speijer. "Als een klant hier binnenkomt, vraag ik eerst naar zijn of haar wensen en naar wat voor muziek vooral geluisterd wordt. Daarna laat ik horen wat de mogelijkheden zijn.

En zien, want voor televisietoestellen geldt hetzelfde: kwaliteit is belangrijk. Niet alleen technisch, maar ook wat betreft de afwerking. Onze merken, waaronder LOEWE, LG , NAD, Rotel, DALI en Bowers & Wilkins passen goed bij dit beleid. Ik kijk overigens verder dan alleen het toestel of de installatie. Als men dat wil, ga ik eerst bij de klant thuis kijken. Dan weet ik hoe men woont en wat de mogelijkheden qua aansluiting zijn. De kwaliteit moet goed zijn, maar een televisie of geluidsinstallatie moet ook bij het interieur en de smaak van de klant passen."

Mastersound is met recht een servicewinkel, want ook de installatie van de apparatuur neemt Peter indien gewenst persoonlijk voor zijn rekening. "Mensen vragen wel eens: stuurt u daar iemand voor? Als ik dan antwoord dat ik dat zelf kom doen, waardeert men dat enorm. Dat iemand ze persoonlijk begeleidt in het hele proces. Ook als alles staat en werkt, zijn mensen altijd welkom met vragen, opmerkingen of voor advies."

Mastersound vindt u aan Noordvliet 29, Maassluis. Telefoon 010-5917822. Internet: www.mastersoundonline.nl.