'Een Huyser e-bike is een A-merk met een grote plus!'

Redactie 05-04-2018
Peter Smit en Joey Huijser met hun eigen Huyser e-bike.
Foto: PR

Een e-bike met veel luxe extra's, moderne afwerking, een accu met de hoogst mogelijke actieradius en toch aantrekkelijk geprijsd. Wie wil dit nu niet? De Huyser e-bike maakt dit waar. Joey Huijser, een van de eigenaren: "Onze fiets is er eentje in het hogere segment, maar wel voor iedereen bereikbaar!"

door Annemieke Veldhuizen-Boogert

Peter Smit (Peter Smit Tweewielers Maassluis) en Joey Huijser (Fat(E)BikeLife) ontwikkelden vorig jaar samen een nieuwe e-bike onder de merknaam Huyser. Joey: "Het is ontzettend snel gegaan. We kwamen elkaar ruim een jaar geleden tegen op een fietsenbeurs en op dit moment staan we samen aan het roer van een goed lopende onderneming."

Zorgvuldige voorbereiding

Peter: "Wat wij vooral misten, was een fiets die iedereen past. Een fiets die voldoet aan alle kwaliteitseisen die je van een luxe e-bike verwacht en tegelijkertijd toch aantrekkelijk geprijsd is. Door beider expertises te koppelen, verwachtten wij dit te kunnen realiseren en zijn de uitdaging aangegaan."

Peter: "Joey doet de communicatie met de fabrikanten". Joey: "Peter is de man van de fiets. Hij weet als geen ander wat wel en niet goed is en is dan ook uiterst zorgvuldig te werk gegaan in het selecteren van de meest geschikte fabrikanten." Peter: "Niet alleen de vakmanschap was een belangrijke criteria. Een eenduidige communicatie evenzeer." De fiets werd vooral via social media onder de aandacht gebracht. Joey: "Dat werkt heel goed. Via deze kanalen kom je snel en doeltreffend in contact met de juiste doelgroep."

Grondig getest

Voordat de fiets daadwerkelijk bij Peter in de showroom zou staan, is de fiets grondig getest. Joey: "Met onze samples hebben we werkelijk alles gedaan om er echt zeker van te zijn dat de fiets deugdelijk in elkaar zit, geen mankementen heeft en geen onderdelen mist." Peter: "In eerste instantie was ons idee de fiets in eigen verkoop te houden. Bij mij in de zaak dus. Er bleek echter bij collega's veel interesse. Iets dat ons verraste. Met als gevolg dat we nu met diverse dealers werken en op dit moment al vijftien verkooppunten in Nederland hebben." Joey: "Hier blijft het zeker niet bij. Op dit moment worden onze fietsen nog in het buitenland vervaardigd, maar dit zal vanaf juli 2018 in Nederland zijn. Ook zijn we bezig met de ontwikkeling van nog drie nieuwe Huyser e-bikes!"

A-merk met een plus

De Huyserfiets is volgens Peter en Joey "met recht een A-merk e-bike met werkelijk alle puntjes op de i. De afwerking bijvoorbeeld is uitermate hoog in kwaliteit. Alle eventuele storende elementen zijn netjes weggewerkt en de kettingkast is gesloten. De batterij is de allergrootste in zijn soort, met een enorme actieradius!" Peter: "De fiets valt goed in de smaak, niet alleen de eerste weken, maar ook maanden erna zijn onze klanten meer dan tevreden. En mocht er onverhoopt toch iets zijn, dan kunnen zij direct bij hun dealer terecht."

Meer informatie op www.huyserfietsen.nl of www.facebook.com/Huyserfietsen