Inspiratieavond over nieuwbouwplan Puur! Maassluis

Redactie 30-03-2018
Foto: []

In de zomer van 2017 is de overeenkomst voor het nieuwbouwplan Puur! Maassluis getekend door ABB Bouwgroep uit Sliedrecht, gemeente Maassluis en woningcorporatie Maasdelta. Het plan is in ontwikkeling en ze horen graag wat u ervan vindt! Op dinsdag 3 april zijn plaatselijke ondernemers, omwonenden en geïnteresseerden van harte welkom op de inspiratie-avond.

Het nieuwbouwplan Puur! Maassluis is gelegen op de huidige Vlietlocatie waar woongebouw De Vliet en het naastgelegen weekmarktterrein nu nog aanwezig zijn. Steenhuis Bukman Architecten is de architect van de ruim 60 grondgebonden woningen, appartementen en commerciële ruimten. Er is een divers aanbod aan woningtypen, zoals: eengezinswoningen, maisonnettes en woon-werkwoningen.

Op de Vlietlocatie staat momenteel seniorencomplex (De Vliet) waar de bewoners de komende jaren uitgehuisd worden. In 2020 wordt De Vliet gesloopt, waarna conform de huidige inschattingen, in 2021 gestart kan worden met de realisatie van het nieuwbouwplan. Om de bouw mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan aangepast.

Tijdens de inspiratieavond is ontwikkelende bouwer ABB benieuwd naar uw mening over de indeling van de woningen, de uitstraling van de nieuwbouw en de inrichting van het openbaar gebied. Vandaar dat iedere belanghebbende van harte welkom is. De (voorlopige) tekeningen worden getoond, waarna de aanwezigen hun visie kunnen delen met het projectteam. ABB neemt uw mening mee in de verdere uitwerking van de plannen.

De inspiratieavond vindt plaats in De Drukkerij, Dr. Kuyperkade 27c in Maassluis. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen. Wij zijn benieuwd naar uw reactie!

Meer informatie over het plan is te vinden op de website www.puur-maassluis.nl of kan opgevraagd worden bij ABB Bouwgroep via 0184-495495.