Tv-opnames bij Sinterklaasintocht

Redactie 16-11-2017
Foto: archief

Tijdens de Sinterklaasintocht in Maassluis worden tv-opnames gemaakt voor nieuw BNNVARA-programma. Programmamaakster Ryanne van Dorst gaat met haar televisieploeg aan boord van de stoomboot. Zij maakt met haar ploeg opnames voor een nieuw programma waarin ze op zoek gaat naar de Nederlandse identiteit. Daarom wil Van Dorst de intocht als piet meemaken in haar geboorteplaats Maassluis.

Intocht

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Maassluis. Om 10.00 uur wordt de Goedheiligman verwacht in de Binnenhaven, waar Fleur al eerder klaar staat om het publiek op te warmen en Sinterklaasliedjes te zingen met de kinderen. Als de Sint is aangemeerd maakt hij met zijn gevolg een ronde door de stad. Rond 10.20 uur is hij in het Stadshart, om 11.20 uur in Palet, om 12.10 uur bij Van Kortenhof, om 12.40 uur in de Koningshoek en om 13.10 uur in de Steendijkpolder. 's Middags is er een gezellige Sinterklaas Kindermiddag in Theater Koningshof, vanaf 14.00 uur, waar Sinterklaas de mooiste geknutselde mijters zal passen.

Na deze drukke dag rust Sinterklaas uit in het Sinterklaashuis aan de Nieuwstraat 2. Van zondag 19 november tot zondag 3 december kun je hier een kijkje nemen. Kijk op www.sinterklaasinmaassluis.nl voor alle informatie.