Petitie over verloedering begraafplaats

Redactie 15-11-2017
Foto: PRMevrouw Ettingen bood de petitie aan wethouder Pleijsier aan.

Mevrouw Eviet van Ettinger heeft woensdagmiddag een petitie met 108 handtekeningen aangeboden aan wethouder Kees Pleijsier. Daarin wordt aandacht gevraagd en geprotesteerd tegen wat wordt genoemd 'de verloedering van de begraafplaats'.

Twee dagen zitten bij de ingang van de Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat leverde mevrouw Van Ettinger 108 handtekeningen op. "Het onderhoud gaat achteruit. Eerst was het altijd zo dat als er een begrafenis was, de ingang en de paden dan werden schoon geblazen. En ook werden de paden tussen de graven schoongemaakt. Daar komt nu een soort mos naar boven. Maar ook heb ik meerdere graven met verzakkingen gezien." En echtgenoot Cor van Ettinger vult aan: "Op dit moment is het heel erg en zie je dat de grond rondom het graven is verzakt. Normaal gesproken werd dat weer opgehoogd en aangevuld."

Wethouder Pleijsier laat desgevraagd weten de aangeboden petitie serieus te nemen. "Er staan een paar vragen in die vragen om een antwoord en dat antwoord gaan we maken. De signalen waren ons bekend, dat heb ik verleden week ook bij de behandeling van de begroting gezegd. Ik denk dat het onderhoud fantastisch was; waar we een hoog onderhoudsniveau hadden afgesproken, denk ik dat het een zeer hoog onderhoudsniveau was. En op dit moment is het een minder hoog onderhoudsniveau." De portefeuillehouder denkt een aantal weken nodig te hebben voordat hij met een reactie kan komen. "Er is ook nog een motie over de begraafplaats en zelf zijn we ook nog bezig met wat zaken hierover."